Vergi Affı ve Borç Yapılandırması olarak bilinen 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Resmi Gazetede yayınlandı.
Peki Nedir Vergi Affı?
Gerçek ve Tüzel Kişilerin, Kamu kurum ve Kuruluşlarına olan borçlarının ortalama yıllık %9 fark ile taksitlendirilerek 48 aya kadar uzayan vade seçenekleri ile ödenmesidir.
Kimler Vergi Affından Faydalanabilir?
Borcu olan tüm Gerçek ve Tüzel Kişiler Vergi Affından ve Yapılandırmadan Faydalanabilecek.
Hangi Borçlar Vergi Affına Dahil Edilecek?
Borçların Faizleri Silinecek mi?
Borçların Faizleri silinmeyecek ancak, hem ticari krediler, hemde bireysel ihtiyaç kredilerinin çok çok altında bir fark ile ortalama yıllık %9 ile taksitlendirme yapılacak.
2023 Borçlarımda Vergi Affına Dahil mi?
Vadesi 31.12.2022 olan tüm borçlar yapılandırmaya dahil edilmiş olup 2022 Aralık Ayına ait Borç Vadesi 2023 olduğu için bu tarih sonrası borçlar kapsam dışıdır.
Taksit Sayısı Kaç Ay ile sınırlı ?
Taksit Sayıları 12,18,24,36,48 Ay seçenekleri sunularak düzenlenmiş olup, Hem internet vergi dairesinden, Hem de E-SGK işveren uygulamasından toplam borcunuzu Taksitlendirmek istediğiniz sayıya göre yaklaşık ödeme planı sunulmaktadır. Ayrıca varsa geçmiş 7256 ve 7326 Sayılı kanundan kalan taksitleriniz onları da bozarak 7440 Sayılı Kanun ile tekrar taksitlendirebilirsiniz. Bu seçenekte bahsi geçen sistemlerde kullanıcıya sunulmaktadır.
Borç Silme Var mı?
Bir Gerçek veya tüzel kişinin, tüm borçlarının toplamı 2 Bin TL ve altında ise, Kamu bu alacağından vazgeçmektedir.
İşletmem de olan ancak bilançomda gözükmeyen Stoklarım var, bunlarla ilgili ne yapmalıyım?
7440 Sayılı kanunun 1. Maddesinin 1.Fıkrasının a bendinin 4 numaralı alt bendinde " İşletmede bulunduğu halde kayıtlarda yer almayan ya da kayıtlarda yer aldığı halde işletmede bulunmayan emtia, makine, teçhizat, demirbaşlar ile kasa mevcudu ve ortaklardan alacakların beyanı" hükmüne yer verilerek işletme kayıtlarının düzeltilmesi ile ilgili düzenlemeler de kapsama alınmış ve kanunun 6. maddesinde konuya ilişkin hükümlere yer verilmiştir.
Sayın danışanlarım, Borç yapılandırması ve Matrah arttırımı çok teknik konular olup, üst düzey uzmanlık gerektirmektedir. Size özel olarak yapacağımız hesaplamalar, incelemeler ve çalışmalar ile matrah arttırımı yapıp yapmamaya karar vermenize yardımcı olabiliriz. Yanlış kararlar işletmenizi çok ciddi zararlara uğratabilir. Bizimle irtibata geçebilirsiniz.